1
 
 
 
 
 
 

Διοικητικό Συμβούλιο

 • ΛΕΚΚΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - [ Πρόεδρος Δ.Σ. - Μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. ]
  Ο κ. Σταύρος Λεκκάκος είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Inνestment Grouρ. Ξεκίνησε τη καριέρα του στην Τράπεζα American Express από όπου απεχώρησε μετά 25 έτη με το βαθμό του Αντιπροέδρου. Στη συνέχεια εργάστηκε στη Τράπεζα Πειραιώς όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO, Αντιπρόεδρος του ΔΣ αυτής και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος & CEO της Piraeus Bank Romania καθώς και άλλων θυγατρικών εταιριών της Τράπεζας Πειραιώς στο εσωτερικό και εξωτερικό. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ιδρυτικό μέλος των Επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας-Κουβέιτ Ελλάδας-Κατάρ, Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.
 •  
 • ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - [ Αντιπρόεδρος - Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. ]

  Ο κ. Χαλκιόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον ασφαλιστικό χώρο, καθώς έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε Ασφαλιστικές εταιρίες. Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη τον Οκτώβριο του 2002 και από το 2005 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Χαρτοφυλακίου. Έχει σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Μαθηματικών, και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας.

 •  
 • ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - [ Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. ]

  Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη. Έχει σπουδάσει νομικά και οικονομικά στο Πάντειο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στο Marketing και τις πωλήσεις. Επίσης είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των εταιριών Ευρωπαϊκή Πίστη AssetManagement & AlterEgoA.E., θυγατρικών της εταιρίας Ευρωπαϊκή Πίστη.
 •  
 • ΒΕΡΖΟΒΙΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - [ Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. ]

  Ο κ. Βερζοβίτης έχει πολυετή εμπειρία σε επιχειρήσεις όπως τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, η Johnson & Son και τα ελαστικά Michelin. Στην Ευρωπαϊκή Πίστη εργάζεται από τον Οκτώβριο του 2000 και σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ.


 •  
 • ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - [ Μη Εκτελεστικό, Ανεξάρτητο Μέλος Δ.Σ. ]

  Ο κ. Διαμαντόπουλος έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε επιχειρήσεις όπως η AmericanExpress, η BristolMyers και η KraftFoods (πρώην JacobsSuchardPavlides). Τα τελευταία δε 22 χρόνια έχει διατελέσει AreaDirector Ελλάδος – Βουλγαρίας – Ρουμανίας των εταιριών της KraftFoodsInternational και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών της KraftFoodsHellas. Το 2010 ίδρυσε την SponsorValueHellas, την οποία διευθύνει. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης (ΜΒΑ) και είναι μέλος του ΔΣ της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη από το 1995.

 •  
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - [ Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. ]
  Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, διοικώντας, ιδρύοντας, και κατέχοντας βασικό μερίδιο μετοχών σε επιχειρήσεις όπως: η Centropell GMBH Φραγκφούρτης, η Novus Finance Α.Ε., η Astropell Α.Ε., η Kiapell GMBH και η CPL Α.Ε.. Στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ συμμετέχει από το 2000, ενώ από το 2007 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της θυγατρικής Εταιρίας Alter Ego AE.


 •  
 • ΣΑΡΠ ΕΡΙΚ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ - [ Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. ]
  Ο κ. Σαρπ έχει πολυετή εμπειρία τόσο σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αντικείμενο το Γενικό εμπόριο, τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες & τη Ναυτιλία. Στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ εργάζεται από το Σεπτέμβριο του 2002 και σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Διοικητικής Οργάνωσης Εταιρικών Καταστημάτων. •  
 • KEITH MORRIS - [ Μη Εκτελεστικό, Ανεξάρτητο Μέλος Δ.Σ. ]

  Ο κ. Morris είναι πτυχιούχος MSc Οικονομικών και Marketing του Πανεπιστημίου του Manchester. Έχει πολυετή εμπειρία σε εταιρίες όπως η HSBC και η Citibank, καθώς και η IBM UK στην οποία διετέλεσε ως επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος. Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε Διευθυντικές Θέσεις στις εταιρίες Eagle Star Insurance, AIG Europe, Euler Trade Indemnity και RBS Insurance. Σε αρκετές εταιρίες κατείχε το ρόλο Μη-Εκτελεστικού Μέλους, συμπεριλαμβανομένης και της Standard Life Assurance. Σήμερα κατέχει τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Sava Re, Ασφαλιστικού Ομίλου στην Σλοβενία.


 •  
 • ΠΟΥΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ - [ Μη Εκτελεστικό, Ανεξάρτητο Μέλος Δ.Σ ]
  Ο κ. Πούλιος είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου (Πρώην ΑΣΟΕΕ) και έχει εργαστεί ως Οικονομικός και Διευθυντής Λογιστηρίου Ασφαλιστικών Εργασιών από το έτος 1968 έως και το 2000.
 •